Basiscursussen

Discover Scuba Diving

Als u niet helemaal zeker weet of Scuba diving iets voor u is, kan je overwegen om een PADI Discover Scuba introductie duik te nemen. Deze cursus duurt een halve dag, tijdens deze cursus zal er een introductie gedeelte plaatsvinden en een briefing, hierna zult u een duik nemen in ons zwembad & vervolgens kunt u ons huisrif gaan bewonderen.

Refresher course Scuba diving/ Scuba Review

Als u al een duik certificaat gehaald hebt, maar het al een tijd geleden is sinds u gedoken heeft, is het goed om te weten dat Toucan Diving de mogelijkheid biedt om een open water dive met 1 van onze instructeurs te nemen. Met deze duik zult u opnieuw de prachtige onderwater wereld gaan ontdekken. Als het een lange tijd geleden is dat u heeft gedoken, raden wij deze cursus zeker aan.

De PADI open water Diver certificate is het meest populaire duik programma in de wereld. Deze cursus is ontwikkeld voor de beginnende duiker die meer wilt weten over de basis kennis van het duiken. De cursus heeft een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte. De PADI Open Water Diver Certificate is wereldwijd erkend als bewijs dat de duiker in staat is om te duiken op een veilige en verantwoordelijke manier.

Een gecertificeerde duiker is in staat om te duiken tot een maximale diepte van 18 meter, samen met een buddy, zonder toezicht. De studenten zullen beginnen in beschut water waar hij/zij de haar/zijn kennis omzet in praktijk in de prachtige wateren van Bonaire. De prijs die wij aanbieden voor deze cursus is inclusief het benodigde duik materiaal.

PADI Advanced Open Water Diver of Adventure Diver

Deze cursus is de opvolger van de PADI Open Water Dive Course. Deze cursus helpt u uw duik vaardigheden verder te ontwikkelen doormiddel van trainingen en oefeningen in het heldere water van Bonaire. Om dit certificaat te halen, zult u 5 adventure dives moeten maken onder toezicht van een duik instructeur.

Zodra u na deze cursus uw vaardigheden nog verder wilt uitbereiden, zijn er verschillende opties:

 • Underwater navigation

 • Search and Recovery Diver

 • Fish Identification

 • Boat diving

 • Night diving

 • Underwater Naturalist

 • Peak Performance buoyancy

 • Wreck Diver*

 • Deep Diver*

 • Lionfish hunter course*

 • En nog veel meer... (Vraag naar de mogelijkheden bij Toucan Diving shop of mail naar reservations@plazabeachresortbonaire.com)

  * PADI Advanced certificate is vereist.

Rescue Diver*

Dit certificaat is een uitbereiding van de dingen die u al weet over de problemen die kunnen ontstaan en hoe u in deze momenten moet handelen. Hier leert u de technieken om andere duikers te redden zonder uwzelf in gevaar te brengen.

*PADI Emergency First Response certificatie is vereist.

Dive-master

In nauwe samenwerking met een van onze instructeurs, wordt uw duik kennis verder uitgebreid en worden uw duik vaardigheden naar een professioneel niveau getilt. De dive master training ontwikkeld uw leidersschap kwaliteiten en maakt u in staat toezicht te houden tijdens duik activiteiten. Na deze cursus bent u bevoegd om te assisteren bij duik instructeurs tijdens de duik lessen.

*PADI Rescue certificatie is vereist.

Nitrox*

Wilt u meer tijd doorbrengen onder water? Als dat zo is, is het misschien wel tijd om over te schakelen op Nitrox, omdat het luchtmengsel minder stikstof bevat, kunt u uw stoptijd onderwater uitbereiden tot geen stop tijd. Na het duiken zult u u veel beter in vorm voelen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Toucan Diving shop of mail naar reservations@plazabeachresortbonaire.com

*PADI Open Water certificatie is vereist.

Dive activities

Dive Orientation / Checkdive

Opzoek naar het Scuba paradijs? U hoeft niet meer verder te zoeken! Bonaire staat in de top 3 van Scuba dive bestemmingen in de wereld. Prachtige onderwater landschappen, kristal heldere wateren en een hoge score van professionele en ervaren duik operators. De onderwater kroonjuwelen worden beschermd door de Bonaire Marine Park, die de "kijken maar niet aanraken" regel in de wereld hebben geroepen in 1979.

Bonaire is altijd een pionier geweest als het aankomt op het beschermen van het milieu. Sinds 1961 zet Bonaire zich in om de schilpadden populatie te beschermen. Sinds 1971 is het verboden om speergeweren te gebruiken en in 1975 werd het verboden om het levende koraal af te breken.

Als u bezig bent om een reis te plannen naar Bonaire en een scuba duik/hotel arrangement wilt boeken, zal u een duik orientatie en briefing moeten bijwonen voordat u yw eerste duik kunt gaan maken op het eiland. Een van de regels van Marine Park is dat alle bezoekers een check-out dive moeten ondergaan op het huisrif van de desbetreffende duikschool. Als onderdeel van de briefing. Deze duik is zodat duikers hun equipment kunnen checken, en controleren of ze genoeg lood bij zich hebben voordat zij op andere duikplekken gaan duiken of meegaan op een duikboot. De belangrijkste reden hiervoor is dat de schaden aan het rif geminimaliseerd te voorkomen gaat worden. De eerste duik op het huisrif kunnen duikers gewoon zelf doen het hoeft niet onder toezicht van een duikprofessional.

Alle duikers moeten de orientatie bijwonen met zijn/haar duik operators voordat zij gaan duiken in de BNMP. The orientatie bestaat uit een "droog" en "nat" gedeelte. Het "droge" gedeelte is een briefing over de Bonaire National Marine Park Regels. Het "natte" gedeelte is een check-out duik. Duikers die al meerdere keren hebben gedoken, zijn ook verplicht om een orientatie bij te wonen en een check out duik uit te voeren elke keer dat hij/zij het eiland bezoekt.Ook moet elke Scuba duiker op bonaire een Marine Tag aanschaffen (US$25) geldig voor 1 kalenderjaar. Voor de registratie moeten de duikers het volgende meenemen (1) Duik certificaat (2) Duik vouchers (3) Een creditcard voor de borg en (4) US$25 contant voor de aanschaf van de Marine Tag. Na de introductie van Toucan Diving Bonaire; zult u u gaan klaarmaken om het water te gaan betreden en zal u vervolgens een drijfvermogen check ondergaan. Ons personeel is altijd bereid om u te helpen. Zodra u klaar bent kunnen jij en je buddy het water in gaan voor een duik in ons prachtige 18th Palm.

Unlimited Shore Diving

Bij Plaza Resort Bonaire, zijn 24 uurs tanks beschikbaar bij het zwembad en bij de pier. Van 07:30 uur tot 17:30 uur zijn tanks beschikbaar bij de duikschool Toucan Diving. Ons eigen house reef “Eighteen palms” is een van de mooiste plekken van de Bonaire Marine Park, om hiervan te genieten hoef je niet eens het resort te verlaten. Bij Plaza Beach Resort Bonaire zijn twee gemakkelijke ingangen naast de plekken waar u de tanks 24/7 kunt pakken. Uiteraard kunt u ook de meer dan 100 duikplekken op Bonaire gaan bezoeken. Ons vriendelijke personeel is altijd bereid om u te vertellen over hun meest favoriete duikplekken op het eiland. Zodra u een duiktrip wilt plannen, kunt u ook altijd bij ons personeel terecht.

Boat Diving

U kunt van Bonaire en haar prachtige duiklocaties genieten op onze een van onze comfortabele boten, speciaal uitgerust voor de duiksport. U zal met 1 divemaster en 1 kapitein op pad gaan, zij zullen zorgen dat u tijdens deze boottrip niets tekort komt en zullen u de mooiste duikplekken van Bonaire laten zien. Wij zorgen ervoor dat onze boten nooit te vol zijn, zo kunt u vol op en rustig genieten van uw duikervaring op Bonaire. Heeft u een lichamelijke handicap? Geen probleem! Onze boten zijn uitgerust met een platform, zo is de boot voor iedereen toegankelijk. Ook hebben wij een handige ladder aan boord, zodat iedereen gemakkelijk vanuit het water de boot in kan komen. Uiteraard staat ons team klaar om u te helpen.

Elke dag kunt u uit twee verschillende boot trips kiezen

 • 's ochtends (08:00AM) vertrekt onze boot voor een 2-tank duik.
 • 's middags (01:30PM) vertrekt onze boot voor een 1-tank duik

Night diving

Zal u graag de onderwater wereld van Bonaire in de nacht willen ontdekken? Dat kan! Schrijf je in voor onze nacht duik. Elke donderdagavond vindt er een bootnachtduik plaats. Een Guided shore nachtduik is op aanvraag elke avond in de week mogelijk. Onder toezicht van onze gespecialiseerde duik instructeurs zult u de onderwaterwereld van Bonaire gaan ontdekken. Duiklichten zijn te huur bij Toucan Diving shop.