4 stappen voor aankomst op bonaire

Om u vakantie soepel te laten beginnen, vragen we u vriendelijk om de volgende stappen te doorlopen voordat u aankomt op Bonaire. Zodoende bent u goed voorbereid en komt u niet voor verrassingen te staan!

STAP 1: STINAPA fee

De wateren rondom Bonaire zijn onderdeel van een beschermd Marine Park, beheert door STINAPA. Alle gebruikers van het Marine Park, moeten verplicht een fee betalen. De kosten zijn als volgt:

  • $25 voor snorkelen en alle overige wateractiviteiten
  • $45 voor duikers

U kunt de fee gemakkelijk betalen via https://stinapa.bonairenaturefee.org/. Na de registratie ontvangt u een bevestiging via email met een QR-code (kan in de SPAM komen) en dit is uw betalingsbewijs. Mocht u gecontroleerd worden door een ranger, dan kan hij/zij u gemakkelijk terug vinden in de backoffice met uw achternaam en geboortedatum. U hoeft de QR-code dus niet bij u te dragen.

Indien u het Washington Slagbaai National Park wil bezoeken, is het wel handig om de QR-code mee te nemen samen met een ID bewijs. Daarmee krijgt u korting op de entree of, indien u de duikers fee heeft betaald, is de entree gratis.

STAP 2: Online inschrijfformulier

Om het inschrijfprocess makkelijker te maken vragen wij u om zich online in te schrijven online inschrijfformulier. Let op: hiermee maakt u niet automatisch een reservering voor duiken! Indien u nog geen reservering heeft gemaakt adviseren wij u om contact op te nemen via diveshop@bonaire.valk.com of via het contactformulier op deze website. Op die manier hopen wij teleurstelling te voorkomen.

Als u een groepsleider bent, verzoeken wij u ook dit groepsformulier in te vullen en aan ons toe te sturen.
Op deze manier kunt u nog sneller beginnen aan uw heerlijke (duik) vakantie!

STAP 3: Medische verklaring

Als je een cursus/ introductieduik met ons gaat doen, vul dan ook het medische formulier in: https://forms.gle/foN58a9GxB2SmTYQ9.

STAP 4: Bekijk de orientatievideo

Om alvast een impressie en de belangrijke informatie te krijgen vragen wij u om alvast onze orientatievideo op YouTube te bekijken via: https://youtu.be/uUIhmk_eOOo of onderaan deze pagina.