4 stappen voor aankomst op bonaire

Om u vakantie soepel te laten beginnen, vragen we u vriendelijk om de volgende stappen te doorlopen voordat u aankomt op Bonaire. Zodoende bent u goed voorbereid en komt u niet voor verrassingen te staan!

STAP 1: STINAPA fee

De wateren rondom Bonaire zijn onderdeel van een beschermd Marine Park, beheert door STINAPA. Alle gebruikers van het Marine Park, moeten verplicht een fee betalen. De kosten zijn $40 dollar voor alle wateractiviteiten.

U kunt de fee gemakkelijk betalen via https://stinapa.bonairenaturefee.org/. Na de registratie ontvangt u een bevestiging via email met een QR-code (kan in de SPAM komen) en dit is uw betalingsbewijs. Mocht u gecontroleerd worden door een ranger, dan kan hij/zij u gemakkelijk terug vinden in de backoffice met uw achternaam en geboortedatum. U hoeft de QR-code dus niet bij u te dragen.

Indien u het Washington Slagbaai National Park wil bezoeken, is het wel handig om de QR-code mee te nemen samen met een ID bewijs. Daarmee krijgt u korting op de entree of, indien u de duikers fee heeft betaald, is de entree gratis.

STAP 2: Online inschrijfformulier

Om het inschrijfprocess makkelijker te maken vragen wij u om zich online in te schrijven online inschrijfformulier. Let op: hiermee maakt u niet automatisch een reservering voor duiken! Indien u nog geen reservering heeft gemaakt adviseren wij u om contact op te nemen via diveshop@bonaire.valk.com of via het contactformulier op deze website. Op die manier hopen wij teleurstelling te voorkomen.

Als u een groepsleider bent, verzoeken wij u ook dit groepsformulier in te vullen en aan ons toe te sturen.
Op deze manier kunt u nog sneller beginnen aan uw heerlijke (duik) vakantie!

STAP 3: Medische verklaring

Als je een cursus/ introductieduik met ons gaat doen, vul dan ook het medische formulier in: https://forms.gle/foN58a9GxB2SmTYQ9.

STAP 4: Bekijk de orientatievideo

Om alvast een impressie en de belangrijke informatie te krijgen vragen wij u om alvast onze orientatievideo te bekijken.